Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία και κουρά μοναχής από το Μητροπολίτη Κορίνθου
31 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία και κουρά μοναχής από το Μητροπολίτη Κορίνθου

Στην Ι. Μονή Αγίου Θεράποντος Γαλατακίου βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και τέλεσε την εσπερινή Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Μετά το πέρας της Θ΄ Ώρας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Αρχάριον Ρασοφορούσαν κουρά της Δοκίμου Μοναχής της Ι. Μονής Μαρίας – Έλενας Προύθ, η οποία έλαβε το όνομα Παρασκευή.

Στην Ακολουθία παρευρέθησαν Πρεσβύτεροι και Διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως, η αδελφότητα της Ι. Μονής, ευλαβείς προσκυνητές και ο Αιδ/τος κ. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο οποίος, αφού κατήχησε την εν λόγω αδελφή στην Ορθόδοξο Πίστη, την εβάπτισε, προτού αυτή εισέλθει στη Ι. Μονή προ οκταετίας.

Ο Σεβασμιώτατος  κ. Διονύσιος μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας απηύθυνε πνευματικούς, στηρικτικούς λόγους προς τους πιστούς και επαίνεσε την Ρασοφόρο πλέον αδελφή Παρασκευή, η οποία προέρχεται από την Αλβανία, μια χώρα που για χρόνια βρισκόταν κάτω από στυγνό αθεϊστικό καθεστώς, το οποίο καταπίεζε και καταδυνάστευε τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως τους Χριστιανούς, που με υπέρμετρες θυσίες και αγώνες μάχονταν να διαφυλάξουν την πίστη τους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με εφόδιο τον ζήλο και την πραγματική αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία, η αδελφή Παρασκευή κατάφερε να πραγματοποιήσει τον ενδόμυχο πόθο της και γεμάτη ευτυχία να τελέσει σήμερα τον «αρραβώνα» της με τον Νυμφίο Χριστό.

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment