Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Άγιο Νικάνορα Καστοριάς (ΦΩΤΟ)
18 Μαρτίου 2016 Κοινοποιήστε

Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Άγιο Νικάνορα Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Η πραγματική προσφορά της Εκκλησίας είναι ο αγιασμός των πιστών, όπως αυτός προσφέρεται μέσα από τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας και ειδικότερα μέσα από το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Αυτό το θεμελιώδες Ιερό Μυστήριο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, ενώ παραβρέθηκαν και παιδιά από τα Λύκεια της Καστοριάς.

Στην γεμάτη κατάνυξη ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος κ.Σεραφείμ, μετέφερε τον πατερικό και αγιοπνευματικό λόγο της Ιεράς Παραδόσεώς μας σχετικά με την αξία του ανθρώπου και για να δώσει περισσότερη έμφαση,
ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με την εύστοχη πρόσφατη ρύση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ότι «στον 21ο αιώνα που βρισκόμαστε, η προσφυγική κρίση αποτελεί πρόκληση και δοκιμασία της ανθρωπιάς μας».

Η ευλογημένη αυτή σπορά του θείου λόγου, βρήκε πρόσφορο έδαφος στις καρδιές των αγνών παιδιών ενώ μαζί με το αντίδωρο ο Σεβασμιώτατος μοίρασε εικόνες του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού και ευχήθηκε «καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής»

Ι. Μ. Καστορίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment