Ε΄Κατανυκτικός εσπερινός στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)
Άρχων (18465 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Ε΄Κατανυκτικός εσπερινός στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Απριλίου 2016, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος έλαβε χώρα η ακολουθία του πέμπτου Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πιστούς ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης, Ιεροκήρυξ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος με λόγο απλό και κατανοητό, αλλά και ταυτόχρονα βαθειά θεολογικό, αναφέρθηκε στην σημασία της προσευχής, παρουσιάζοντας το θέμα: ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Η ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.

Όπως πάντα, ο π. Ανανίας κατένυξε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου, το οποίο γέμισε τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην κατανυκτική αυτή Ιερά Ακολουθία, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών – μαθητών και μαθητριών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Στο δεξιό αναλόγιο, 40μελής Χορός ανδρών, υπό την διεύθυνση του κ. Δήμου Τσίμπου και στο αριστερό αναλόγιο, 35μελής Χορός γυναικών, υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Καψάλη.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία του τον εκλεκτό ομιλητή π. Ανανία, ενώ παράλληλα ευχήθηκε στον εορτάζοντα ιεροψάλτη κ. Δήμο Τσίμπο, στον οποίον προσέφερε ένα μουσικό βιβλίο, δώρο των μελών των δύο Χορωδιών προς τον δάσκαλό τους.

Ι. Μ. Χαλκίδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment