Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν τον Μακαριστό Επίσκοπο Ρεντίνης Σεραφείμ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στο καθαγιασμένο χώμα, πίσω από το Ιερό του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής αναπαύεται από το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Απριλίου το σκήνωμα του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης Σεραφείμ.

Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν εκατοντάδες Καρδιτσιώτες που εκτίμησαν την ποιότητα του ανθρώπου και του κληρικού. Ακόμα περισσότεροι παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία από τον Μητροπολιτικό Ναό και ακόμα πιο πολλοί του απηύθυναν το ύστατο χαίρε το 24ωρο που το σκήνωμά του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Τον συνλειτουργό τους αποχαιρέτησαν 15 Μητροπολίτες που βρέθηκαν στην Καρδίτσα γι αυτό τον λόγο. Άπαντες συγκινημένοι με τον Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ,  να μην μπορεί να αρθρώσει λόγο καθώς ο εκλιπών ήταν πνευματικό του παιδί.

Επικήδειο εκφώνησαν ο Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων Τιμόθεος, εκπροσωπώντας και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,, ο Κυθήρων Σεραφείμ και ο βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας.

Εκτός των προαναφερθέντων Αρχιερέων παρέστησαν ο Θηβών Και Λιβαδιάς Γεώργιος, ο Φθιώτιδας Νικόλαος, ο Κίτρους Νικόλαος, ο Ιλίου Αθηναγόρας, Τρίκκης Χρυσόστομος, ο Κορωνείας Παντελεήμονας, ο Αυλώνος Χριστόδουλος, ο Καστορίας Σεραφείμ, ο Κοζάνης Παύλος, ο Φωκίδος Θεόκτιστος, ο Ελασσώνος Χαρίτωνας και ο Λαρίσης Ιγνάτιος.

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς του που δέχτηκαν τις συλλυπητήριες ευχές από εκατοντάδες ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον μακαριστό Σεραφείμ πλην του κ. Τσιάρα ήταν ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος, Μουζακίου Γ. Κωτσός, Αργιθέας Λ. Τσιβόλας, Σοφάδων Θ. Σκάρλος, Λίμνης Πλαστήρα Δ. Τσιαντής, περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές κυρία Ασημ. Σκόνδρα και Μαρία Θεοχάρη, σύσσωμος ο κλήρος του νομού, εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής καιπολλοί εκπρόσωποι φορέων.

Μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας της οποίας χοροστάτησε ο Σταγών και Μετεώρων το σκήνωμα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής, όπου, όπως προείπαμε είναι η τελευταία του κατοικία.

SERAFIM4 SERAFIM5 SERAFIM8 SERAFIM9 SERAFIM14 SERAFIM17 SERAFIM30 SERAFIM31 SERAFIM32 SERAFIM33 SERAFIM34 SERAFIM36 SERAFIM38 SERAFIM49 SERAFIM50 SERAFIM64

karditsalive.net

Διαβάστε ακόμα