“Αποστολή” αγάπης και προσφοράς και τη Μεγάλη Εβδομάδα
Κοινοποιήστε

“Αποστολή” αγάπης και προσφοράς και τη Μεγάλη Εβδομάδα

Στο πλευρό των αστέγων βρέθηκε και φέτος την Μεγάλη Εβδομάδα ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός “Αποστολή” της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, καθημερινά, εθελοντές του Οργανισμού, μοίρασαν τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής και συνομίλησαν με τους ανθρώπους που ζουν στους δρόμους της Αθήνας.

Το πρόγραμμα ” Η Εκκλησία στους δρόμους” καλύπτει άμεσες ανάγκες αστέγων και οικογενειών που ζούν κάτω απο τα όρια της φτώχειας προσφεροντας 10.000 μερίδες φαγητού καθημερινά και 2.300 δέματα μεσω 78 ενοριακών κέντρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, 4.700 δέματα τροφίμων σε σχολεία (δημοτικά-γυμνάσια-λύκεια) της Αττικής, 2000 οικογενειακά δέματα στα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Οργανισμού στην Αττική, στην Ορεστιάδα, στη Πρέβεζα και στη Καλλονή Λέσβου.

Παράλληλα, την περίοδο της Μεγάλης Εβδομαδας ενίσχυσε το Φιλανθρωπικό έργο Ιερών Μητροπόλεων με περισσότερους απο 15 τόνους τροφίμων.

Ο Γενικός Διευθυντής της ”Αποστολής” κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ” Αποστολής” και
στο μηνυμα του Αρχιεπισκοπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ.κ. Ιερωνυμου “να είναι το φετινό Πάσχα μια έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια, από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής”.

ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment