Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα λυθεί το Κυπριακό”
10 Απριλίου 2016
Άρχων (24220 articles)
0 comments
Share

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα λυθεί το Κυπριακό”

Δυστυχώς, συνέχισε, η Άγκυρα επιθυμεί τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ωστόσο πως «τέτοιο χατίρι δεν θα τους κάνουμε»

«Την εκτίμηση ότι ποτέ δεν πίστεψε ότι θα φθάσουμε στο τέλος και θα λυθεί το εθνικό μας ζήτημα (Κυπριακό) όπως επιθυμεί και ο λαός μας», εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του είπε πως «δυστυχώς οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα για αυτό ποτέ δεν πίστεψα ότι μπορούμε να φθάσουμε στο τέλος». Πρόσθεσε επίσης, πως ο κυπριακός λαός σίγουρα θέλει λύση, αλλά λύση, όχι διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, συνέχισε, η Άγκυρα επιθυμεί τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ωστόσο πως «τέτοιο χατίρι δεν θα τους κάνουμε».

Αν θέλουν είπε, κρατική υπόσταση και να μην είναι ψευδοκράτος πρέπει να αποφασίσουν να κάνουμε ένα κράτος σωστό για να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες και Έλληνες και Τούρκους.

Αν δεν έρθουν σε αυτό το σημείο οι Τουρκοκύπριοι και ιδιαίτερα η Άγκυρα το κράτος θα είναι ψευδοκράτος και η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι Κυπριακή Δημοκρατία, συμπλήρωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφερόμενος στην οικονομία, εξέφρασε αισιοδοξία, λέγοντας πως πάντοτε ήταν πολύ θετικός γιατί πάντοτε πίστευε στην δυναμική του λαού.

Εκτίμησε επίσης πως η Κυβέρνηση έκανε εκείνο που μπορούσε να κάνει αλλά η ουσία είναι η εργατικότητα του λαού. «Όπως έγινε το θαύμα του 1974 έτσι θα ξαναγίνει και τώρα και όλα θα πάνε καλά», κατέληξε.

Ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα έχει τα γενέθλια του και κλείνει το εβδομηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του.

protothema.gr

Άρχων

Άρχων

Comments

No Comments Yet! You can be first to comment this post!