Η Ακολουθία των Παθών στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, η Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Πλήθος πιστών προσήλθαν και συμμετείχαν μετ’ ευλαβείας και δέους, βιώνοντας τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου μέσα από τα τελετουργικά δρώμενα της κατανυκτικής ταύτης Ακολουθίας, ακούγοντας τους ύμνους και τα κατανυκτικά τροπάρια καθώς και τα Δώδεκα Ευαγγέλια και προσκυνώντας στο τέλος με βαθειά πίστη, τον Θείο Εσταυρωμένο, που εισόδευσε αίροντας Τον ο Σεβασμιώτατος, εκφωνώντας το συγκλονιστικό αντίφωνο «Σήμερον κρεμᾶται ἐπί ξύλου…».
Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολιτης Λαγκαδά, επεσήμανε ότι ο Σταυρός του Κυρίου με το κήρυγμα Του, το οποίο είναι το πιο ρητορικό για την προσωπική ζωή του καθενός, απόψε μας διδάσκει πολλά. Ο Εσταυρωμένος Ιησούς απλώνει τα χέρια Του και μας καλεί με αγάπη για την μεταξύ μας ενότητα, αλλά και για ειρήνη και καταλαγή σε ολόκληρο τον κόσμο.

DSC_4910 DSC_4969 DSC_4985 DSC_5020 DSC_5038 DSC_5042 DSC_5066 DSC_5068 DSC_5125 DSC_5127

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin