Η Ακολουθία του Επιταφίου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της πιο πένθιμης ημέρας του έτους, της Μεγάλης Παρασκευής, τελέσθηκε με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα κατανύξεως, η μεγαλοπρεπής Ακολουθία και  η Περιφορά του Επιταφίου, εις  την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. χοροστάτησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, ο οποίος και ήταν γεμάτους από Πιστούς που με ευλάβεια μεγάλη έστεκαν έμπροσθεν του ανθοστόλιστου  Επιταφίου, που τόσο επιμελώς στόλισαν οι Ιερείς και οι κυρίες του Ναού, ακούγοντας με ταπείνωση την συνεχή εναλλαγή στο ψάλσιμο των Εγκωμίων και των Αναστάσιμων Ευλογηταρίων, τα οποία απέδωσαν θαυμάσια οι χορωδίες των Ιεροψαλτών.

Εν συνεχεία και με την συνοδεία τιμητικού αγήματος του στρατού ξηράς, το οποίο και έφερε όπως προβλέπεται τα όπλα σε στάση υπό μάλης και τις πένθιμες μελωδίες της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε στην ανθοστόλιστη κεντρική πλατεία της πόλεως η συνάντηση των Επιταφίων των ενοριών του Λαγκαδά.

Στην ομιλία του προς τους εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, που παρευρέθηκαν κρατώντας φαναράκια και κεριά στα χέρια, δίδοντας και αυτοί ένα ξεχωριστό τόνο στο διάβα των Επιταφίων, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι, το Πάσχα είναι το πέρασμα από τον τάφο και τον θάνατο προς την Ανάσταση και την Ζωή του Ιησού Χριστού, που είναι και η αιώνιος ζωή. Ο θάνατος του Κυρίου, καταργεί τον θάνατο του ανθρώπου και ο καθένας από όλους εμάς που πιστεύει σε Αυτόν αληθινά μπορεί να ζει αιώνια.

DSC_5521 - Αντιγραφή DSC_5559 - Αντιγραφή DSC_5561 - Αντιγραφή DSC_5568 - Αντιγραφή DSC_5661 DSC_5686 DSC_5701 DSC_5753 DSC_5801

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin