Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
25 Απριλίου 2016 Κοινοποιήστε

Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Από τον Ι. Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου, ξεκίνησε τις Ι. Ακολουθίες της Αγίας και Μ. Εβδομάδος, οι οποίες έχουν σκοπό την κατανόηση και τη βίωση των Θ. Παθών του Κυρίου και την προετοιμασία των πιστών για την επερχομένη Αγία Ανάσταση, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστατώντας στην Ακολουθία του Νυμφίου, εχθές το απόγευμα, 24 Απριλίου 2016.

Στην σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο σεπτός Μητροπολίτης αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή του Όρθρου τόνισε ότι, όποιος ρωτάει από πού έρχεται ο Χριστός και αν έχει την εξουσία, εκτός από εγκάθετος ουσιαστικά είναι και ψεύτης και υποκριτής. Διότι όποιος αρνείται το έργο Του είναι χειρότερος και από τον Ιούδα και όποιος με τεχνάσματα παρεμποδίζει την εξάσκηση της πίστεώς μας και την παράδοση της Θείας Λατρείας είναι άξιος της χειρότερης καταδίκης. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οφείλουμε να γνωρίζουμε άριστα πως μας προσφέρθηκε το έργο της σωτηρίας μας, ώστε να απωθούμε παρόμοια κακόβουλα και πονηρά διατυπωμένα ερωτήματα τα οποία αμφισβητούν τον Κύριο μας και την Βασιλεία των Ουρανών.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε σε όλους να ακολουθήσουμε τον Χριστό και να Τον βάλουμε στην καρδία μας προσμένοντας από Αυτόν την Ζωή και την Ανάστασή μας.

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment