Η Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ)
10 Απριλίου 2016 Κοινοποιήστε

Η Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δ΄Κυριακή των Νηστειών στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η Δ΄Κυριακή των Νηστειών είναι ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την ασκητική μορφή του Οσίου πατρός Ιωάννου, συγγραφέως της κλίμακος.
Στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, ενώ το θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο προσκεκλημένος Αρχιμανδρίτης π.Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.
Σήμερα 10 Απριλίου κλείνουν 190 χρόνια  από την ημέρα που η ιστορία κατέγραψε μια από τις ηρωικότερες σελίδες των εθνικών μας αγώνων θυσίας. Ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων 10 Απριλίου 1826, οι κάτοικοι του Μεσολογγίου, έχοντας φθάσει σε απόγνωση, πραγματοποιούν ηρωική ΕΞΟΔΟ από την πολιορκημένη πόλη τους, ως μια έσχατη λύση να διασωθούν από την πολιορκία των Τούρκων.Γι’αυτό τον λόγο μέλη του συλλόγου Μεσολογγιτών ‘Αθανάσιος Ραζη-Κότσικας’ ντύθηκαν με τις παραδοσιακές στολές και προσευχήθηκαν για τους Ελεύθερους πολιορκημένους

onairnews.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment