Η Μεγάλη Παρασκευή στην Ι. Μ. Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη και συγκίνηση εψάλη απόψε στους Ναούς και στις Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας ο Επιτάφιος Θρήνος, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Πλήθος λαού συμμετείχε με ευλάβεια στην Ακολουθία, όπου το παρών έδωσαν η Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο εκτελών χρέη Δημάρχου κ. Θάνος Θεοδώρου, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας Ταξίαρχος Ιωάννης Τόλιας, ο Λιμενάρχης Βόλου κ. Εμμανουήλ Κανάλης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθησε η έξοδος του Επιταφίου και η λιτάνευσή του, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου, στους δρόμους της πόλης, όπου έγινε η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Μεταμορφώσεως και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, παρουσία εντυπωσιακού πλήθους πιστών που συνέρρευσαν από κάθε περιοχή της πόλης.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την συμμετοχή των νέων παιδιών στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σχέση του Κυρίου με τα παιδιά. Μίλησε για την συμμετοχή ολόκληρων οικογενειών, θυμίζοντας ότι ο Χριστός ευλόγησε τον Γάμο ανδρός και γυναικός και τίμησε τον ιερό θεσμό της οικογένειας. Αναφέρθηκε στους γονείς που πενθούν την απώλεια των τέκνων τους, διακηρύσσοντας την πίστη της Εκκλησίας στην Ανάσταση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενότητα του λαού μας στις δύσκολες μέρες που διέρχεται ο τόπος μας και στην επίδειξη αλληλεγγύης προς τους εμπερίστατους συμπολίτες μας.

Τελετή της Αποκαθήλωσης στον λόφο της Παναγίας Ξενιάς

Νωρίς το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την τελετή της Αποκαθήλωσης στον λόφο της Παναγίας Ξενιάς, όπου τον πλαισίωσε ο ιερός κλήρος της περιοχής και πλήθος λαού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη.

megali_paraskeui_(17) megali_paraskeui_(18) megali_paraskeui_(19) megali_paraskeui_(20) megali_paraskeui_(21) megali_paraskeui_(2) megali_paraskeui_(3)megali_paraskeui_(15) megali_paraskeui_(4) megali_paraskeui_(5) megali_paraskeui_(6) megali_paraskeui_(7) megali_paraskeui_(8) megali_paraskeui_(9) megali_paraskeui_(10) megali_paraskeui_(11) megali_paraskeui_(12) megali_paraskeui_(13) megali_paraskeui_(14) megali_paraskeui_(16)

Ι Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin