Η πλειοψηφία των Μονών του Αγ. Όρους στο πλευρό της κανονικής αδελφότητας της Ι. Μ. Εσφιγμένου
23 Απριλίου 2016 Κοινοποιήστε

Η πλειοψηφία των Μονών του Αγ. Όρους στο πλευρό της κανονικής αδελφότητας της Ι. Μ. Εσφιγμένου

Άτυπη σύναξη Ηγουμένων και αντιπροσώπων, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθωνική Πολιτεία με την Εξαρχεία των Αρχιερέων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το σοβαρό θέμα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Κατά τη σύναξη, η οποία έγινε σε καλό κλίμα, παρέστησαν δέκα Ηγούμενοι, καθώς και αντιπρόσωποι Μονών του Όρους.

Ανταλλάγησαν απόψεις και δεν πάρθηκε καμία επίσημη απόφαση, αφού όπως προείπαμε η σύναξη ήταν άτυπη. Από την συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων διατρανώθηκε ότι δεν νοείται διοικητική ένωση, χωρίς να προηγηθεί απαραίτητη επανένταξη στην Εκκλησία.

Διατυπώθηκαν πολλά θετικά γι την κανονική αδελφότητα υπό τον Ηγούμενο Βαρθολομαίο και δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα εναντίον αυτής. Αντιθέτως για μια ακόμη φορά αναγνωρίστηκαν η προσφορά και οι θυσίες της στο θέμα, ενώ μνημονεύθηκε ο μακαριστός Καθηγούμενος Χρυσόστομος Κατσουλιέρης, ως πρωτεργάτης επαναφοράς της Μονής στην κανονικότητα. 

Τέλος, η Εξαρχεία των Αρχιερέων διανυκτέρευσε χθες βράδυ σε μοναστήρι του Αγίου Όρους και αναχωρεί σήμερα από την Αθωνική Πολιτεία, με απόψεις και προβληματισμούς επί του θέματος, διαμηνύοντας, ότι θα υπάρξει περαιτέρω διαβούλευση μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και όλων των εμπλεκομένων.

ARXON.GR 

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment