Η πρώτη Ανάσταση στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η πρώτη Ανάσταση στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με την προσήκουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, ο Εσπερινός και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Πολλής κόσμος προσήλθε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Ασσήρου για να ακούσει το προανάκρουσμα του μεγάλου μηνύματος της Αναστάσεως του Κυρίου, μέσα από την ανάγνωση των Προφητειών και τον Ύμνο των Τριών Παίδων και μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων, κρατώντας δάφνες στα χέρια τους, τις οποίες σκόρπισε προηγούμενος ο Σεβασμιώτατος, ψάλλοντας τον Αναστάσιμο παιάνα «Ανάστα ο Θεός», το οποίο αποτελεί και το εγερτήριο μήνυμα της νίκης της ζωής κατά του θανάτου.
Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε, τόσο στους Τρεις Παίδες, όσο και περί του ανέσπερου Φωτός, τονίζοντας ότι αν έχουμε αληθινή Πίστη και επικοινωνία με τον Κύριο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Η Πίστη μας είναι Ζωή, Αγιασμός και η μεγάλη Επένδυση που δεν εκπίπτει ποτέ.

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment