Καλαβρύτων Αμβρόσιος: “Να σαπίσει το χέρι του Φίλη, αν υπογράψει κάτι τέτοιο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, περίμενε υπομονετικά στη λιμουζίνα του να έρθουν οι επιτάφιοι των πέντε εκκλησιών του κέντρου της πόλης, στην πλατεία Αγίας Λαύρας.
Αν και η Μεγάλη Παρασκευή δεν ενδείκνυται για βαριά λόγια, ο κ. Αμβρόσιος δεν κρατήθηκε. Όταν ήρθε η ώρα, μπροστά στο πλήθος πιστών, να πει τα συνηθισμένα, αυτός δεν τα είπε, αφού είχε φροντίσει αυτό να το κάνει προηγουμένως ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος.
Ο Αμβρόσιος, παίρνοντας τη σκυτάλη, αναφέρθηκε στον προφήτη Ηλία, ο οποίος ζήτησε από τους ιερείς του Βααλ να θυσιάσουν σφαγεία και να ζητήσουν από το θεό τους να ανάψει φωτιά. Όταν ήρθε η σειρά του, ζήτησε από τον έναν και μοναδικό Θεό να ανάψει φωτιά, κι έτσι έγινε. Αργότερα ο προφήτης, ζήτησε να θανατωθούν οι ιερείς του Βααλ ως ειδολολάτρες.

Με αυτό το παράδειγμα, ο κ. Αμβρόσιος ξεκίνησε την επίθεση του στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, επειδή θέλει να καταργήσει τα θρησκευτικά από τα σχολεία. “Να σαπίσει το χέρι του Φίλη, αν υπογράψει κάτι τέτοιο”, συνέχισε ο Μητροπολίτης, αφήνοντας εμβρόντητο το πλήθος.
Αναφέρθηκε επίσης, σε όσους ήθελαν χθες το βράδυ να κάνουν φανερό δείπνο, τρώγοντας κρέατα. “Να τρυπήσουν τα στομάχια όσων θα συμμετέχουν σε αυτο το δείπνο.”, είπε ο Αμβρόσιος, ενώ την ώρα εκείνη κάποια προσπάθησε να τον πλησιάσει, αρνούμενη να δεχθεί αυτά που έλεγε, αλλά απομακρύνθηκε από νεωκόρο της τοπικής εκκλησίας.
“Έχω μάθει να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις”, είπε ο Αμβρόσιος που για άλλη μία φορά κατάφερε να ρίξει τη “βόμβα” του. Ήταν ο Δήμαρχος όμως, που κατευθύνθηκε προς το βάθρο των ιερέων, πήρε το λόγο και προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας πως είναι δύσκολες στιγμές για όλους, αλλά θα τα καταφέρουμε.

protionline.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin