Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Πετρωτό Δομοκού (ΦΩΤΟ)

Στο ορεινό χωριό Πετρωτό του Δομοκού, που είναι το τελευταίο χωριό Βορειανατολικά της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και συνορεύει με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον εφημέριο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Αναστάσιο Μπλέτσα ανέμεναν και υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αφού εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του χωριό, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και στο χωρίο «όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Σταυρός είναι αγώνας αλλά και λύτρωση γι’ αυτό θα πρέπει να σηκώνουμε τον σταυρό μας με υπομονή και εμπιστοσύνη στον Θεό. Πρέπει ο Σταυρός να είναι το καύχημά μας έστω κι αν είναι αιματηρός, έστω κι αν είναι βαρύς, ξέρει ο Θεός και δι’ αυτού θα μας χαρίσει την Ανάσταση.

Κατά την διανομή του αντιδώρου ο λαός εξέφρασε τα συναισθήματα της αγάπης και του σεβασμού προς τον Ποιμενάρχη τους και τον εκάλεσε να ξαναέρθει στο χωριό τους.

Ακολούθησε κέρασμα στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε μια ευχάριστη επικοινωνία με τους πιστούς.  

1_80 4_47 6_42 7_41 13_31 20_20 21_21 26_17 27_14 28_14 29_16 30_14 32_15 33_15

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin