Μεσσηνίας: «Ο λόγος της Εκκλησίας είναι αληθινός, υπαρξιακός και διαχρονικός» (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ομιλία με θέμα: «Λόγος Πολιτικός και Λόγος Εκκλησιαστικός» πραγματοποίησε  ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης»  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Ανοικτών Πανεπιστημιακών Σεμιναρίων που διοργανώνει το εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στο κατάμεστο ακροατήριο ανέλυσε τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες μεταξύ πολιτικού και εκκλησιαστικού λόγου,  υποστηρίζοντας ότι ανάμεσά τους υπάρχει φαινομενολογική ταύτιση. «Ο Λόγος της Εκκλησίας  είναι αληθινός, υπαρξιακός και διαχρονικός» και αξιολογείται από την εκκλησιαστική ιστορία, ενώ ο πολιτικός «αφορά και υπηρετεί σκοπιμότητες» και κρίνεται από την κοινωνία, ανέφερε στην ομιλία του.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Επίκουρος Καθηγήτρια κα Ελένη Βολονάκη, ενώ την παρακολούθησαν καθηγητές του Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, φοιτητές και αρκετός κόσμος.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη διατύπωση ερωτήσεων προς τον ομιλούντα κι αναπτύχθηκε διάλογος.

Φωτο – Βίντεο: Γιώργος Τσερεφός

GTS_3569 GTS_3579 GTS_3572 GTS_3615 GTS_3557 GTS_3580GTS_3589 GTS_3598 GTS_3593 GTS_3633 GTS_3605

Ι. Μ. Μεσσηνίας

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin