Μνημόσυνο του π. Σπυρίδωνος Καπανδρίτη στην Ι. Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Μνημόσυνο του π. Σπυρίδωνος Καπανδρίτη στην Ι. Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυρίδωνος Καπανδρίτη τελέσθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων και την παρουσία πολλών πιστών, συγγενών και φίλων του αειμνήστου π. Σπυρίδωνος.

Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης μας ερμηνεύσας το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας ετόνισε πως ο Χριστιανός δεν μπορεί να είναι μόνον ο καθώς πρέπει άνθρωπος, δεν μπορεί εξωτερικά μόνο να τηρεί τον Νόμο και το Ευαγγέλιο, αλλά πρέπει να έχει και ουσία. Και η ουσία είναι ότι εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να έχουμε αγάπη προς πάντας.

Αναφερθείς στον μακαριστό ετόνισε ότι ο π. Σπυρίδων προσπάθησε σε όλη του την ζωή να κρατήσει τα λόγια του Ιερού Ευαγγελίου και ως εκπρόσωπος Ιησού Χριστού να τα μεταδώσει στους πιστούς. Υπήρξε ένας πολύτεκνος αγωνιστής ιερέας, μάλιστα δε αξιώθηκε να δει δύο από τα παιδιά του Ιερείς, τον π. Παναγιώτη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαμίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Θερμοπυλών & Ροδίτσης και Υπάτης και τον π. Αλέξιο, ο οποίος υπηρετεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Ήταν ένας άνθρωπος της πράξεως εμφορούμενος από όλα τα ιδανικά και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα Ορθόδοξο παπά.

Ευχήθηκε τέλος, ο Θεός να δροσίζει με τη δρόσο του Αγίου Πνεύματος την ψυχή του και να δίδει δύναμη στους οικείους.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment