Νέος Διάκονος στην Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

Ένας νέος πολύτιμος κρίκος στην αλυσίδα των Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας προστέθηκε σήμερα, με την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Ιωάννου Σωτηρόπουλου, εγγάμου, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε πληθύς Ιερέων και Διακόνων από τον Βόλο, την Καρδίτσα, τις Σέρρες, την Πάτμο και την Άμφισσα, ενώ συμπροσευχήθηκε πλήθος ευλαβών Χριστιανών.
Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην πορεία του π. Ιωάννου στην Εκκλησία, από την παιδική του ηλικία, όταν άρχισε να καλλιεργείται ο πόθος της Ιερωσύνης, ο οποίος σήμερα καρποφόρησε. Μίλησε για την δική του εμπειρία των δεκαοκτώ ετών στον Βόλο, στην διάρκεια των οποίων είδε τον π. Ιωάννη και τον δίδυμο αδελφό του Σταύρο, υποψήφιο Κληρικό, να αυξάνονται εν Κυρίω και να ωριμάζουν μέσα στην Εκκλησία, να σπουδάζουν την Θεολογία, να συστήνουν εκλεκτές οικογένειες και να εισέρχονται πλέον, έτοιμοι, στην σώμα των Κληρικών μας. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευλογημένη συγκυρία της παρουσίας του Τιμίου Ξύλου ανάμεσά μας, επισημαίνοντας ότι «η πορεία του Κληρικού είναι σταυρός, μέσα στη ζωή, σταυρός που ενώνει τη γη με τον ουρανό, τους ανθρώπους με τον Θεό, ενώ θυμίζει ότι η διακονία του είναι αγάπη και θυσία για το λαό…».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «οι Κληρικοί στην εποχή μας δεν είναι όπως παλιά. Δεν υπάρχουν, πλέον, διασφαλίσεις, παρόλα αυτά, η εποχή μας ζητάει πολλά, ζητάει προσφορά και θυσία. Εντούτοις, νέοι Κληρικοί παίρνετε την μεγάλη απόφαση, έχοντας εμπιστοσύνη στον Θεό και στους ανθρώπους Του και αυτό σας καθιστά άξιους σεβασμού και επαίνου…».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κάλεσε τον π. Ιωάννη να μη ξεχνά ποτέ ότι «η πορεία μας είναι πορεία προς τον Ένα και Μοναδικό Θεό, με σκοπό την ένωσή μας με τον Αναστημένο Χριστό».

Ο νέος Διάκονος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

xeirot_01 xeirot_03 xeirot_04 xeirot_05 xeirot_11 xeirot_12 xeirot_13 xeirot_15xeirot_19 xeirot_22

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin