Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σουφλί (ΦΩΤΟ)
18 Απριλίου 2016 Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σουφλί (ΦΩΤΟ)

Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριου Ιερώνυμου στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, η γραφική πόλη του Σουφλίου, την  οποία επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 18ης Απριλίου ε.ε.

Καθ’ οδόν προς το Σουφλί ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη επισκέφθηκε το Ελληνικό Φυλάκιο 126 στην ελληνοτουρκική μεθόριο όπου τον υποδέχθηκε ο Υποδιοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγός Νικόλαος Τσιτσιμπίκος και ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης. Ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στο Φυλάκιο και με πνευματικά λόγια μίλησε στους στρατευμένους.

Στη συνέχεια προ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Σουφλίου τον Μακαριώτατο, υπεδέχθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο ιερός κλήρος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, αντιπροσωπείες σχολείων με τις σημαίες τους και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε Δοξολογία, προσφώνηση του Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, προσφώνηση του Δημάρχου Σουφλίου, η αντιφώνηση του Μακαριωτάτου.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Επισκοπείο Σουφλίου, ξενάγηση στο Μουσείο Μετάξης και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς, όπου τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος και οι πατέρες της Μονής. Τέλος παρετέθη μοναστηριακή τράπεζα.

Ι. Μ. Διδυμοτείχου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment