Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στο Μνημόσυνο του Αρχιμ. Ευθυμίου Πρέπη (ΦΩΤΟ)
6 Απριλίου 2016 Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στο Μνημόσυνο του Αρχιμ. Ευθυμίου Πρέπη (ΦΩΤΟ)

Του Ανδρέα Γιάντσου

Στις 2 Απριλίου 2016, ημέρα Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ Θεόκλητος τέλεσε στην Μαραθούσα Χαλκιδικής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο του Αρχιμ. Ευθυμίου Πρέπη, Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους και επί 22 χρόνια εφημερίου της Ενορίας μας.

   Για να τιμήσουν τον γέροντα, μαζί με τους Μαραθουσιώτες ήλθαν πνευματικά παιδιά του και προσκυνητές από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Άργος, Λυγουριό, και από την Τρίπολη .

    Με τον Επίσκοπο συλλειτούργησαν ο αρχιμ. π. Λεόντιος Καρίκας, ο οικ. π.Κωνσταντίνος Σουφτάς, και ο εφημέριος οικ.π.Δημήτριος Κατσιρμάς, Ιεροδιάκονος ο π. Γεώργιος Κυριάκου.

Έψαλαν ο κ. Στυλιανός Σουφτάς με τους κ. Κωνσταντίνο Πανδριά και τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό και σχολικό σύμβουλο κ. Δημήτριο Καραμανώλη.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του πατρός Ευθυμίου και ομίλησε για το ήθος και τους αγώνες του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Εν συνεχεία τελέσθησαν τα ιερά μνημόσυνα του γέροντος και του Κολοκοτρώνη, παρουσία και των αρχιμ.π. Κυπριανού Στραζέρου και του πρωτ.π. Αθανασίου Κοντού. Επιδόθηκε τιμητική πλακέτα στον δεσπότη μας, από τον Πρόεδρο Πελλοπονησίων Θεσσαλονίκης κ. Αντώνιο Γυφτόπουλο

Ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του αρχιμ.π.Ευθυμίου Πρέπη και κέρασμα στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Arxon.gr
 
                                                     
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment