Προδιάσκεψη Κοινής Επιτροπής Εκκλησίας της Ελλάδος και Υπ. Τουρισμού

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε προκαταρκτική συνάντηση Μελών της Κοινής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού για θέματα Ανάπτυξης και Προβολής των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Ελλάδα.

Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Τουρισμού στο Γραφείο της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, στην οποία από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, και ο κ. Χρήστος Πετρέας, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ενώ από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού η κ. Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του Γραφείου της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, οι κ. Ρούλα Κουρμέτζα και Μαρία Αγγέλου, Σύμβουλοι της κ. Υπουργού, καθώς επίσης και ο κ. Σπύρος Παρθένης, η κ. Μαίρη Σιγανού, η κ. Γεωργία Κανάκη και ο κ. Γεώργιος Καλπίδης, Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού.

Σκοπός της ωριαίας αυτής συνεργασίας ήταν η γνωριμία των Μελών, ο προγραμματισμός της πρώτης Κοινής Συνεδριάσεως αμέσως μετά το Πάσχα, ο καταρτισμός της θεματολογίας της και η επίλυση πρακτικών ζητημάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι η σύσταση της «Κοινής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού» προβλέπεται από το υπογραφέν το 2013 μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου «Πρωτόκολλο Συνεργασίας επί θεμάτων Αναπτύξεως και Προώθησης των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων».

Εκ του Συνοδικού Γραφείου

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin