Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή “Η Πάντων Χαρά” Καλετζίου (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε χθές Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, το απόγευμα, την Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ι. Μονή Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» Καλετζίου.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον Μεγάλο Κανόνα, ο οποίος ψάλλετε τμηματικά την Α΄ Εβδομάδα των Νηστειών και ολόκληρος την Πέμπτη της Ε΄ Εβδομάδας προκειμένου να ενισχύει τους Χριστιανούς στον πνευματικό αγώνα που δίδουν καθ’ όλη την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Μεγάλος Κανόνας είναι ποίημα του Αγίου Ανδρέου, επισκόπου Κρήτης και στους στίχους του υπάρχουν παραδείγματα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, τα οποία προτρέπουν τον άνθρωπο να μιμείται τα αγαθά και να αποφεύγει τα φαύλα, υπενθυμίζοντας ότι πάντοτε οφείλουμε να προστρέχουμε στον Θεό με δάκρυα μετανοίας και συγχωρήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε το κήρυγμά του ευχόμενος εγκαρδίως στον ασθενούντα Γέροντα της Ι. Μονής Παν/τον Αρχιμ. κ. Προκόπιο Μερτύρη, υγεία, μακροημέρευση και φώτιση υπό του Αγ. Πνεύματος, ώστε να συνεχίσει να δίδει στους πιστούς την ευλογία και την χάρη του Θεού μέσω των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας και μέσω των μεστών και θεολογικών κηρυγμάτων του.

index index (1)index (2) index (3) index (4) index (5) index (6) index (7)

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin