Το πρόγραμμα ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου

Το Πρόγραμμα της Ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου

Τη διαβεβαίωσή του ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Το Πρόγραμμα της Ενθρόνισης

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11 π.μ. στα όρια των Νομών Φθιώτιδος και Ευρυτανίας θα γίνει η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιό. Στη συνέχεια, στις 11,15 π.μ., μπροστά στον Ιερό Ναό της Παναγίας, θα γίνει η υποδοχή του νέου Ποιμενάρχη μας, από τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νικόλαο Σουλιώτη, τις τοπικές αρχές, τον ιερό κλήρο και τον λαό. Θα ακολουθήσει πομπή παρουσία του Μακαριωτάτου και πολλών Αρχιερέων, μέχρι την κεντρική πλατεία και από κει στον Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδος όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης. Το απόγευμα από τις 7 μέχρι και τις 9 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις ευχές των αρχών και του λαού.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Καστέλλα Ευβοίας. Το 1985 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διετία 1985-1987 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Το 1988 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εργάστηκε σε Δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Χαλκίδας και παραιτήθηκε το 1995. Τον Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, στον οποίο διακόνησε μέχρι και σήμερα, εξυπηρετώντας συγχρόνως την 114 Πτέρυγα Μάχης και άλλες ενορίες στο έργο της εξομολογήσεως και του κηρύγματος.

 

program

evrytanikospalmos.gr

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin