Το Σάββατο του Λαζάρου στις Κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής (ΦΩΤΟ)

Τις πύλες της αλλά και την αγκαλιά της άνοιξε για άλλη μια φορά η Κατασκήνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη θέση Μαρσόρη Αυλώνα Αττικής.

Με πολύ όρεξη για παιχνίδι 80 περίπου παιδιά και Γονείς ξεκινήσαμε μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου 2016 με προορισμό μας τις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Παιδιά όλων των βαθμίδων των Νεανικών Συντροφιών του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη συμμετείχαν. Μόλις φτάσαμε ξεκίνησε η καθιερωμένη Κατηχητική Συνάντηση του Σαββάτου. Μετά σειρά είχε η δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Δημιουργήθηκαν δύο εργαστήρια, το πρώτο κατασκευή και στολισμό πασχαλινής λαμπάδας και το δεύτερο βάψιμο και στολισμό πασχαλινών αυγών.  Ανά ομάδα και κάθε παιδί ξεχωριστά έφτιαξε τη δική του λαμπάδα από φύλλο κηρήθρας με την καθοδήγηση και βοήθεια των Κατηχητών. Στη συνέχεια οι λαμπάδες στολίστηκαν με πασχαλινά στολίδια και κορδέλα. Στον επόμενο σταθμό βάψαμε αυγά που και αυτά στολίστηκαν με χαλκομανίες και πολύ…. παιδική δημιουργικότητα! Δεν έλλειπαν βέβαια και οι σταυροί από φύλλα φοίνικα τους οποίους έφτιαξαν οι Γονείς που συμμετείχαν στην εκδρομή για να μοιραστούν στο εκκλησίασμα την επόμενη ημέρα, Κυριακή των Βαΐων.

Το μεσημέρι γευματίσαμε όλοι μαζί στην τραπεζαρία της Κατασκήνωσης παίρνοντας δυνάμεις για το παιχνίδι στα γήπεδα, τραγουδήσαμε και ψάλαμε τα κάλαντα του Λαζάρου. Μετά την ευχαριστία της μεσημεριανής κοινής τράπεζας, οι μπάλες βγήκαν και οι αγώνες ξεκίνησαν…

Κρατώντας τις χειροποίητες λαμπάδες και τα βαμμένα αυγά μαζί με τις υπέροχες αναμνήσεις μας από άλλη μια εκδρομή, ξεκινήσαμε για την επιστροφή. Αναμφίβολα ήταν μια όμορφη γεμάτη εμπειρίες εκδρομή. Ευχόμαστε σε όλους καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση.

26 27 1 (1) 2 (1) 4 7 17 18

Εκ του Ιερού Ναού

Διαβάστε ακόμα