Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης (ΦΩΤΟ – BINTEO)
5 Απριλίου 2016 Κοινοποιήστε

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης (ΦΩΤΟ – BINTEO)

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών και κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 4 Απριλίου και ώρα 11.30 π.μ. η υποδοχή του Ιερού Τεμαχίου Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Η τελετή της υποδοχής πραγματοποιήθηκε στον προαύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος στη συνέχεια χοροστάτησε στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος πρός τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στό «δώρο» της παρουσίας του Τιμίου Ξύλου αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στό μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ευχαρίστησε το Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, τό Σύλλογο «Φίλοι του Αγίου Όρους Ηρακλείου» για την πρόταση και πρωτοβουλία τους, τη ΣΕΑΠ για τη συμμετοχή της στην υποδοχή, τον Ιερό Κλήρο και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς για τη καρδιακή και ουσιαστική συμμετοχή τους και ευχήθηκε σε όλους πλούσια και αφειδώλευτη τη χάρη καί την ενίσχυση του Τιμίου καί Ζωοποιού Σταυρού.

Στην τελετή της υποδοχής παρέστησαν εκπρόσωποι του Στρατού,  στρατιωτικό άγημα, μέλη της Αστυνομίας, οι οποίοι συνόδευσαν από το Αεροδρόμιο την πομπή, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, μέλη της Σχολής Χορού ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑΣ με παραδοσιακές Κρητικές στολές, πολλοί κληρικοί και εκατοντάδες πιστοί, οι οποίοι με συγκίνηση προσκύνησαν το Τίμιο Ξύλο.

Το προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ο οποίος θα είναι ανοιχτός από τις 7.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ., θα συνεχισθεί μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, 10ης Απριλίου 2016 και κατά το διάστημα αυτό θα τελούνται οι διατεταγμένες Ιερές Ακολουθίες (7.00 π.μ. καί 6.00 μ.μ.), μέ τούς Χαιρετισμούς και τον Παρακλητικό Κανόνα στον Τίμιο Σταυρό.

Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment