Εκδήλωση μνήμης “Προσφυγιά χτες και σήμερα” στην Ι. Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (17679 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Εκδήλωση μνήμης “Προσφυγιά χτες και σήμερα” στην Ι. Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας για τα ενενήντα (90) χρόνια από της ιδρύσεώς του, η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας σε συνεργασία με το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος οργάνωσαν εκδήλωση μνήμης με θέμα: «ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ».

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολυπληθούς ακροατηρίου όλων των ηλικιών τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 το βράδυ στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ) στη Ν. Φιλαδέλφεια, έδωσαν το παρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος κ. Άρης Βασιλόπουλος, πολλοί Κληρικοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Σωματείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ομιλητές της εν λόγω εκδήλωσης ήταν ο κ. Λεωνίδας Θ. Χρυσανθόπουλος, Πρέσβης, ο οποίος ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Ιστορική πτυχή της Γενοκτονίας των Αρμενίων», ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σακούρ με θέμα ομιλίας: «η Συριακή Προσφυγιά» και ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων με θέμα ομιλίας: «Η Γενοκτονία και η «προσφυγοποίηση» του Ελληνισμού της Ανατολής».

I. Μ. Νέας Ιωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment