Η εορτή του Αγ. Ιωάννου του Ρώσου στο Μακρύσι Αρκαδίας (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγ. Ιωάννου του Ρώσου στο Μακρύσι Αρκαδίας (ΦΩΤΟ)

ΣΕΜΝΟΠΡΕΠΩΣ ΚΙ ΙΕΡΟΠΡΕΠΩΣ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΧΆΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΣΙΟΥ. ΕΚΕΙ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ, ΩΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΩΝ ΚΤΗΤΟΡΩΝ, ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΚΟΥΦΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ.
ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ “ΠΑΡΟΝ” ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ, ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΣΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΜΟΡΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.
ΤΗΣ ΕΟΡΤΙΑΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΕΞΗΡΧΕ Ο ΑΙΔΕΣΙΜΩΤΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΙΛΙΓΚΟΣ, ΕΚ ΜΑΚΡΥΣΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ “ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ” ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΠΛΑΙΣΙΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΚΡΥΣΙΩΤΗ, ΚΙ ΕΦΗΜΕΡΙΟΝ ΜΑΚΡΥΣΙΟΥ, ΑΙΔΕΣΙΜΩΤΑΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΝ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ.
ΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.
ΠΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΣ ΕΥΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΤΟΙ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΑΡΑΤΕΘΗΚΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΤΣΙΩΚΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΩΝ ΚΤΗΤΟΡΩΝ.
Ο ΑΓΙΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ! 

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment