Η Κορώνη εόρτασε την πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (16393 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η Κορώνη εόρτασε την πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια τίμησε η Κορώνη.Tην πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, τα ιερά γλυπτά της οποίας βρέθηκαν με θαυμαστό τρόπο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου εικόνος στους δρόμους της γραφικής κωμόπολης. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Κατά την περιφορά, την εικόνα έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελεί παράδειγμα δύναμης, υπομονής και ελπίδας, ώστε να βγούμε από την κρίση και τη δοκιμασία που διανύουμε. «Πρέπει όλοι μας, άρχοντες και αρχόμενοι να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας κάτω από το θυσιαστικό πνεύμα που μας υποδεικνύει η ίδια η Παναγία, ώστε να μην φθάσουμε σε αδιέξοδα κοινωνικά και θεσμικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο τ. Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, οι τ. βουλευτές Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Αθανάσιος Πετράκος, οι πολιτευτές Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Τσερεφός

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment