Την Παναγία της Γράμμουστας τίμησε η Ι. Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (19156 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Την Παναγία της Γράμμουστας τίμησε η Ι. Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παναγία της Γράμμουστας τίμησε και εόρτασε σήμερα, Κυριακή του Θωμά, η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, η θαυματουργή εικόνα της οποίας φυλάσσεται στον Ναό.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και των Διακόνων, αλλά και την παρουσία του Δημάρχου Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και πλήθους πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στους τρεις τύπους των ανθρώπων που ζήσαμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και την πασχάλια αυτή περίοδο, οι οποίοι προέρχονται από τους μαθητές του Χριστού και αισθάνθηκαν κάποια δειλία ή και εκάμφθησαν.

Η πρώτη περίπτωση είναι του Αποστόλου Πέτρου, ο οποίος ηρνήθει τρεις φορές τον Χριστό, η δεύτερη είναι αυτή του Ιούδα ο οποίος θυσίασε τον ατίμητο αντί τριάκοντα αργυρίων και η τρίτη περίπτωση του Αποστόλου Θωμά, ο οποίος ένιωσε την αμφιβολία.

Και κατέληξε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, θέτοντας το ερώτημα το οποίο απευθύνεται προς όλους μας, «Έχουμε πίστη;». εάν έχουμε τον Χριστό στην καρδιά μας, τότε έχουμε και πίστη και αγάπη.

Ι. Μ. Καστορίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment