Χειροτονία πρεσβυτέρου από το Μητροπολίτη Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)
5 Μαΐου 2016 Κοινοποιήστε

Χειροτονία πρεσβυτέρου από το Μητροπολίτη Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του διακόνου π. Αλεξάνδρου Ξηρουχάκη στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χανίων, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, κατά την διάρκεια της τελέσεως Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Με λογια συγκινητικά ο νεοχειροτονηθείς τόνισε ότι αισθάνεται έντονα την μεγάλη ευθύνη που του εμπιστεύεται σήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και η Τοπική μας Εκκλησία.

Εν συνεχεία εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα του και τον βοήθησαν σε κάθε του βήμα.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, τον Πνευματικό του Πατέρα π. Εμμανουήλ Τζατζάνη, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου, τον Πρωτ. Χαρίλαο Παπαγεωργίου και τον Αρχιδιάκονο π. Ιωήλ Ποδαρόπουλο από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, όπου τους γνώρισε και τον στήριξαν, όταν φοιτούσε στην Παιδαγωγική Σχολή του Βόλου, τον Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκη, τον Πρεσβ. Αργύριο Τερζή, καθώς και όλους του Κληρικούς και διακόνους της Μητροπόλεως μας που υπήρξαν δάσκαλοι στην πνευματική του πορεία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ απέδωσε στην αγαπημένη του πρεσβυτέρα Παναγιώτα, στους γονείς και στους συγγενείς του και στους φίλους του.

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του εξήρε την προσωπικότητα και την αφοσίωση του διακόνου Αλεξάνδρου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι σήμερα που η Εκκλησία μας και ιδιαίτερα η Ενορία του Αγίου Ιωάννου Χανίων βιώνει την Ανάσταση του Χριστού και της καταπατήσεως του θανάτου, σήμερα ευδόκησε ο Θεός να σε καλέσει να λάβεις το β΄βαθμό Ιεροσύνης.

Το έργο του ιερέως είναι σταυρός και ανάσταση. Δικαίωση και απαξίωση. Δόξα και ταπείνωση. Θα γίνεις σημείο αντιλεγόμενο αλλά και δέκτης δόξας και ατιμίας, σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου. Η τοπική μας Εκκλησία παρακολουθεί και χαίρεται για την πρόοδο σου, γιάυτό και σε εμπιστεύεται, σε χαριτώνει διά της χάριτος του Παναγίου Πνεύματος και σε παραδίδει στο λαό τον οποίο αγάπησες και σε αγάπησε, τον οποίο θα τον δοξάσεις και θα σε δοξάσει.

Ι. Μ. Κυδωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment