Γιορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ι. Μ. Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε (15/5) στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας η γιορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος.

Ενώπιον του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, πολλών Κληρικών και πλήθους γονέων και παιδιών, οι νέοι της Τοπικής μας Εκκλησίας, παρουσίασαν ένα υπέροχο πρόγραμμα, που άνοιξε ο Νεανικός Βυζαντινός χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη χοραρχία του κ. Ευσταθίου Γραμμένου, Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, ενώ το καλωσόρισμα ανέλαβαν η ομάδα των νέων του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως, μαζί με τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων.
Στη συνέχεια, η Νεανική Χορωδία «Δημητριάς», που απαρτίζεται από παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, στο Αλιβέρι και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα, υπό τη διεύθυνση του κ. Βαγγέλη Μπαντελλά.
Αμέσως μετά, τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Βόλου μοιράστηκαν με τον κόσμο μια μέρα του κατηχητικού, πώς δηλ. γίνεται το μάθημα του Κατηχητικού, ενώ τα χορευτικά τμήματα των ενοριών των Ιερών Ναών Αναλήψεως Βόλου, Αγίας Τριάδος Βόλου, Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας, Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς, Εισοδίων Θεοτόκου Άνω Βόλου, Αγίου Γεωργίου Αγριάς και Γεννήσεως Θεοτόκου Φυτόκου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του γιατί «αυτό που ζούμε σήμερα είναι το αποκορύφωμα μιας μεγάλης προσπάθειας, που έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο νεανικό μας έργο…». Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο που συντελείται στις Σχολές Βυζ. Μουσικής και Αγιογραφίας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Τοπικής Εκκλησίας για την κοινωνικοποίηση των ΡΟΜΑ και στάθηκε ιδιαίτερα στο νεανικό έργο της Μητροπόλεως, που ενισχύεται από εξαιρετικές και ποιοτικές, σύγχρονες εκδόσεις για τα παιδιά των Κατηχητικών μας Σχολείων. Τόνισε ότι «η κατήχηση είναι έργο της Εκκλησίας, μακάρι, όμως, να συμβάλει και το σχολείο και η οικογένεια σ’ αυτό». Επεσήμανε την αξία της Παραδόσεως, «που διαφυλάσσεται στα Κατηχητικά Σχολεία, της Ορθόδοξης Πίστης και της Ελληνικότητας, έναν ανεκτίμητο θησαυρό, που πρέπει να διαφυλαχθεί, πάση θυσία, σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή. Αυτή η Παράδοση μάς ενώνει ως λαό, είναι η παρακαταθήκη μας… Τα παιδιά μας παίρνουν αυτά τα πολύτιμα εφόδια για να έχουν μία όντως αυθεντική ζωή». Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στον Άγιο Λαυρέντιο, εξαίροντας το έργο που συντελείται σ’ αυτές δεκαετίες τώρα και έκλεισε ευχαριστώντας τους συντελεστές της εορτής, με επικεφαλής τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Θεατρικό έργο «Το Δοξαστικό της παράδοσης», το οποίο παρουσιάστηκε από τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας, με τη συμμετοχή παιδιών των Κατηχητικών μας Σχολείων.
Την προηγούμενη ημέρα (14/5), πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων των Αρχιερατικών Περιφερειών Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου, για το ιεραποστολικό έτος 2015 – 2015, στις εγκαταστάσεις της 111 Π.Μ. στην Ν. Αγχίαλο.

DSCN5497 DSCN5514 DSCN5578 giorti_lixis_83 giorti_lixis_84 giorti_lixis_89 giorti_lixis_93 IMG_9641p IMG_9648a IMG_9654a IMG_9661 IMG_9695 IMG_9700 IMG_9703 IMG_9713 IMG_9783o

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin