Η Χαλκίδα υποδέχθηκε Λείψανα των Ευβοέων Αγίων (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού άρχισαν, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, οι Εκδηλώσεις για την Εορτή των Τοπικών Αγίων της Εύβοιας και των Νήσων των Βορείων Σποράδων, στον ομώνυμο Ιερό Ναό τους στη Χαλκίδα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Την Τετάρτη το απόγευμα, όπως έχει καθιερωθεί κατά τα τελευταία έτη, έλαβε χώρα η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων αρκετών εκ των Ευβοέων Αγίων, τα οποία διαφυλάσσονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στην Ιερά Μητρόπολη, σε Ενορίες και σε Ιερές Μονές, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, με την συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών και το παιάνισμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων.

Στη συνέχεια ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως Χαλκίδος και των Περιχώρων, στον οποίον κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού έλαβε χώρα και η Χειροθεσία τριών νέων Αναγνωστών, του κ. Ευθυμίου Γιαννούλη, ο οποίος βοηθά στο Ιερό Βήμα και στο Αναλόγιο, του κ. Γεωργίου Ζιαζιά, Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού και του κ. Σωτηρίου Λέκκα, μαθητού Λυκείου, ιερόπαιδος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ετελέσθη Μικρά Αγρυπνία, η οποία έληξε την 1η νυκτερινή, με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.

Τα Ιερά Λείψανα των Ευβοέων Αγίων θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου, οπότε είναι και η κυριώνυμη ημέρα της Εορτής των Ευβοέων Αγίων.

Ypodoxi Leipsanon Evoeon Agion 18.5.2016 002 Ypodoxi Leipsanon Evoeon Agion 18.5.2016 003 Ypodoxi Leipsanon Evoeon Agion 18.5.2016 005 Ypodoxi Leipsanon Evoeon Agion 18.5.2016 006 Ypodoxi Leipsanon Evoeon Agion 18.5.2016 007

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα