Η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)
4 Μαΐου 2016 Κοινοποιήστε

Η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα αλλά και με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Κέντρο του εορτασμού ήταν το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων που ευρίσκεται στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου της πόλεώς μας.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου, 2 Μαΐου, στον Μέγα Αναστάσιμο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, με την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη της Διακαινησίμου, 3 Μαΐου, τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος παρέθεσε τον βίο, την δράση αλλά και το μαρτυρικό τέλος των Αγίων, τονίζοντας πως όλοι μας θα πρέπει να μαρτυρήσουμε για την πίστη στον Ιησού Χριστό. Ιδιαιτέρως ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο θάρρος της δωδεκαετούς Αγίας Ειρήνης, την οποία, οι δυσσεβείς, κατέκαυσαν μέσα σε πιθάρι, στη θέα των γονέων της.

Παράλληλα τόνισε πως από το κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως διδάχθηκαν την εν Χριστώ ζωή οι τιμώμενοι Νεοφανείς Μάρτυρες, οι οποίοι με την δράση τους και το μαρτύριό τους ομολόγησαν την αφοσίωση και την πίστη τους στον Αναστημένο Σωτήρα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους το Φως της Αναστάσεως αλλά και το «φως» που εξήλθε από το μαρτύριο των Αγίων, να φωτίζει τον βίο και την πορεία μας προς την Θέωση.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες, Αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Εκ του Θεοφιλεστάτου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment