Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος και τιμάται όλος ιδιαιτέρως σε έντεκα ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, αρχικά εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βερτίσκου και εν συνεχεία εις τον παλαιό Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου και Δημητρίου Μελισσοχωρίου.

Την κυριόνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, εις τον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού, ο οποίος και ομίλησε επικαίρος αναφερόμενος στην Μνήμη του Αγίου Γεωργίου και στην μνήμη των μεγαλομαρτύρων που θυσίασαν την ζωή τους για τον Έναν και Αληθινό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες, η Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος Αγίου Γεωργίου καθώς και των άλλων εικόνων, όπως άλλωστε επιτάσσει το έθος της περιοχής μιας και ο Άγιος θεωρείτε ο Προστάτης και Πολιούχος της ιστορικής κωμοπόλεως, κατά την διάρκεια της οποίας εψάλησαν οι προβλεπόμενες Δεήσεις έμπροσθεν των υπολοίπων Ναών και Παρεκκλησίων που υπάρχουν, καθώς και ο Αναστάσιμος Όρθρος και της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος και προσκυνητών που προσήλθαν για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο της περιοχής τους, παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και της Τοπικής Κοινότητος.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία του Σοχού, εόρτιες πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσαν από κοινού η ενορία και το πνευματικό κέντρο του Αγίου Γεώργιου καθώς και η τοπική και δημοτική αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή των χορευτικών, λαογραφικών και των πολιτιστικών συλλόγων της επαρχίας του Σοχού, κατά την διάρκεια των οποίων προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα της περιοχής.

DSC_6566 DSC_6581 DSC_6600 DSC_6620 DSC_6649 DSC_6667 DSC_6721 DSC_6733 DSC_6739 DSC_6745 DSC_6747

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα