Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στην Ι. Μ. Σύρου (ΦΩΤΟ)
29 Μαΐου 2016 Κοινοποιήστε

Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στην Ι. Μ. Σύρου (ΦΩΤΟ)

Τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως κατεστόλισε σήμερα η αγία Εικόνα της Παναγίας “Κανάλας”, δίπλα στην Εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, και προσήλκυσε πλήθος πιστών και προσκυνητών, οι οποίοι και παρηκολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού και τους Εφημερίους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Μεταξύ των πολυπληθών εκκλησιασθέντων-προσκυνητών ήταν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Δαδάος, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Σύρου και Αξιωματικοί του Στρατού, Σύνεδροι του Γ’ Κυκλαδολογικού Συνεδρίου, που διεξάγει στην Ερμούπολη η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών και η Διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου κα Αικ. Δελαπόρτα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αναφέρθηκε στη συνομιλία του Κυρίου με τη Σαμαρείτιδα και την αποκάλυψη σ` αυτὴν των πολύ σημαντικών αληθειὼν για την σωτηριώδη αποστολή Του στον κόσμο και γιά την 80ή Επέτειο από της Ευρέσεως της Εικόνος του Αγίου Δημητρίοτ, η οποία μας καλεί να αναζητήσουμε και να εύρουμε μέσα μας την Εικόνα του Θεού, καθώς και για τη λαμπρύνασα τόν εορτασμό Εικόνα της Παναγίας “Κανάλας”.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και τους συνεργάτες του, Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και Ιερόπαιδες για την επιτυχή διεξαγωγή της Πανηγύρεως.
Το απόγευμα, θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου και αύριο το πρωί η Εικόνα θα επιστρὲψει στην Κύθνο.

Ι. Μ. Σύρου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment