Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ι. Μ. Πατρών (ΦΩΤΟ)
18 Μαΐου 2016 Κοινοποιήστε

Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ι. Μ. Πατρών (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 15 Μαΐου 2016, ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω Πατρών υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Κατ΄ αυτή την ημέρα ο Σύλλογος των εν Πάτραις Αρκάδων τιμά την μνήμη των Νεομαρτύρων Παύλου και Δημητρίου Προστατών της Τριπόλεως.

Προς τούτο ετελέσθη Αρτοκλασία, προσφορά του Συλλόγου.

Κατά την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ο οποίος συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Δημητρίου του εν Τριπόλει μαρτυρήσαντος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, στο Μερκοβούνι Τριπόλεως.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην αγάπη και την αφοσίωση των Μυροφόρων Γυναικών καθώς και των Αγίων Νικοδήμου και Ιωσήφ του από Αριμαθαίας. Αγάπη που επέδειξαν και οι πολιούχοι της Τριπολιτσάς Άγιοι Δημήτριος και Παύλος. Οι Άγιοι Νεομάρτυρες ξέπλυναν την αμαρτία της αρνήσεως με το ίδιο τους το αίμα και την ομολογία τους ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινός Θεός.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου των εν Πάτραις Αρκάδων ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο και τον Θεοφιλέστατο για την αγάπη και τις ευχές τους.

Ι. Μ. Πατρών

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment