Mε Μεγαλοπρέπεια η Πανήγυρη στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου Σπάτων (ΦΩΤΟ)
12 Μαΐου 2016 Κοινοποιήστε

Mε Μεγαλοπρέπεια η Πανήγυρη στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου Σπάτων (ΦΩΤΟ)

Μέσα στην πανευφρόσυνη Αναστάσιμη και Πασχαλινή ατμόσφαιρα την οποία ζούμε την Ιερή αυτή περίοδο, αλλά και σε κλίμα απόλυτης Θρησκευτικής κατάνυξης και Πνευματικής περισυλλογής, με την παρουσία χιλιάδων πιστών, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 9 και 10 Μαΐου 2016, με κάθε μεγαλοπρέπεια, αλλά και Εκκλησιαστική λαμπρότητα στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα Αχαΐας, το οποίο υπάγεται όμως στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις, για την πάροδο των Τιμίων και Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, από τα Μύρα της Λυκίας, εις το Μπάρι της Ιταλίας, κατά το έτος (1087).
Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 9 Μαΐου, τελέσθηκε ο υπαίθριος Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, ενώ στην συνεχεία στον Ιερό Ναό του Προσκυνήματος, ακολούθησε Ιερά αγρυπνία υπό του ιδίου.
Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής Τρίτη 10 Μαΐου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η υπαίθρια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον. Μετά το πέρας αυτής πραγματοποιήθηκε πάνδημα η λιτάνευση της χαριτοβρύτου και Θαυματουργής εικόνας, ενώ ακολούθησε και η κατά παράδοσιν αρτοκλασία στις βρύσες του Προσκυνήματος, όπου στο τέλος αυτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευχαρίστησε και συνεχάρη για την ευγενική παρουσία τους, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειο Λεβέντη,τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τους Βουλευτές και Δημάρχους, καθώς επίσης τους λοιπούς εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων ασφαλείας της περιοχής, αλλά και το πλήθος των πιστών για την συμμετοχή τους, στις λατρευτικές αυτές Θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όσους συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως αυτής. Ακολούθησε δε πλουσιοπάροχο κέρασμα και γεύμα εις το παραδοσιακό αρχονταρίκι του Ιερού αυτού Προσκυνήματος.
Τους Εκκλησιαστικούς Ύμνους, κατά την διάρκεια των Ιερών αυτών Ακολουθιών απέδωσε θαυμάσια, χορωδία Ιεροψαλτών της περιοχής, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Προσκυνήματος και Προέδρου του Σωματείου Ιεροψαλτών Ηλείας και Ολυμπίας κ. Δημητρίου Θανόπουλου, Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πλήθος φιλεόρτων Χριστιανών, που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο από την Αχαΐα, την Ηλεία και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, αφού πρόκειται για παμπελοποννησιακή πανήγυρη, συνέρρευσε στο Ιερό αυτό Προσκύνημα, όπου ευρίσκεται και ο ξενώνας των κακοποιημένων γυναικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, για να προσκυνήσει την Θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου και να λάβει την χάρη, την ευλογία και την βοήθειά Του.
I. M. Ηλείας
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment