Ο εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Αργολίδος (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
5 Μαΐου 2016 Κοινοποιήστε

Ο εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Αργολίδος (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της Ζωοδόχου πηγής στο Κεφαλάρι του Άργους . Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 5 Μάιου 2016 ,τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου πλαισιωμένου από ιερείς από την ευρύτερη περιοχή. Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα, παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου Άργους Μυκηνών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δ. Καμπόσο. Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Αργολίδας Γ.Ανδριανός ,ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχε ς Πελοποννήσου Β. Σίδερης και Φ.Στεφανόπουλος, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους, Δ.Μπέγκος, ο αντιδήμαρχος Δ. Κρίγγος, η πρόεδρος των Σχολικών επιτροπών του δήμου Άργους Μυκηνών Ν.Δαμασκηνού κα.

Ο Nαός της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι

Ένας από τους ομορφότερους ιερούς ναούς της πατρίδας μας είναι αυτός της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Αργολίδας. Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό. Το πρώτο είναι ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που το πράσινο και τα νερά του ιστορικού ποταμού Ερασίνου την κάνουν μαγευτική δεύτερο είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο του όρους Χάον.

Στο σημείο που βρίσκεται ο ναός, υπήρχε παλαιότερος ναός ο οποίος καταστράφηκε στις28 Μαΐου του 1918. Η καταστροφή επήλθε από μια ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά στον ναό. Σε αυτήν την έκρηξη έχασαν την ζωή τους 45 άνθρωποι.. Ο παλιός ναός είναι γνωστός ως: «Παναγία η Κεφαλαριώτισσα».

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment