Στην Αθήνα η διάσκεψη Ελλάδας-Ρωσίας για τον Θρησκευτικό Τουρισμό
19 Μαΐου 2016 Κοινοποιήστε

Στην Αθήνα η διάσκεψη Ελλάδας-Ρωσίας για τον Θρησκευτικό Τουρισμό

Με στόχο την άμεση προώθηση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών διοργανώνεται αύριο, 20 Μαΐου, στην Αθήνα, η διάσκεψη Ελλάδας και Ρωσίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Στην Αθήνα η διάσκεψη Ελλάδας-Ρωσίας για τον Θρησκευτικό Τουρισμό
Η διάσκεψη πραγματοποιείται μετά την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά και της υφυπουργού Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Άλας Μανίλοβα, για την άμεση προώθηση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες και την ανάπτυξη και προβολή των προϊόντων θεματικού τουρισμού.
Στη διάσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν κορυφαίοι υπουργοί και επικεφαλής Τουρισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επικεφαλής των Προσκυνηματικών Κέντρων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης, της Εκκλησίας της Δωδεκανήσου, της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους και του Πατριαρχείου της Μόσχας, καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων με προγράμματα θρησκευτικού τουρισμού. Τον Συνδέσμο Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, ATOR, θα εκπροσωπήσει η εκτελεστική διευθύντρια, Μάγια Λομίτζε.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι προσκυνηματικές διαδρομές στην Ελλάδα και τη Ρωσία και θα πραγματοποιούν διμερείς εργασίες με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των τουριστικών τομέων των δύο χωρών.
Την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσουν η κ. Κουντουρά και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και από ρωσικής πλευράς η επικεφαλής Τουρισμού και Περιφερειακής Πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Όλγκα Γιαρίλοβα.

ethnos.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment