Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με αντιπροσωπεία του ΟΠΕΜΕΔ
19 Μαΐου 2016 Κοινοποιήστε

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με αντιπροσωπεία του ΟΠΕΜΕΔ

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε νωρίτερα σήμερα αντιπροσωπεία του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΜΕΔ κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, την Αντιπρόεδρο κ. Λούκα Κατσέλη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλα Κανελλόπουλο και τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Π. Πικραμμένος παρουσίασε στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος την ταυτότητα και την αποστολή του ΟΠΕΜΕΔ, ως ενός Οργανισμού που δημιουργήθηκε από κοινωνικούς εταίρους και τους σπουδαιότερους οικονομικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, για την προώθηση των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης των διαφορών στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος αναγνώρισε με θέρμη την κοινωνική σημασία της διαμεσολάβησης υπογραμμίζοντας τη σπουδαία συμβολή της για τη διαφύλαξη της οικογενειακής γαλήνης και της κοινωνικής ειρήνης. Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα συμφώνησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού πλαισίου στενής συνεργασίας Εκκλησίας- ΟΠΕΜΕΔ και ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την προώθηση της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα.

Μάλιστα εξέφρασε τη βούλησή του, σε επικείμενη συνεδρίασή της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να αποφασίσει για τον τρόπο προβολής του θεσμού της διαμεσολάβησης τόσο προς τον κλήρο όσο και προς το ίδιο το ποίμνιο της Εκκλησίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τέλος, στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και το ενδεχόμενο εισαγωγής του αντικειμένου της φιλικής επίλυσης διαφορών στον κύκλο διδασκαλίας ψυχολογικών μαθημάτων για τους μελλοντικούς ιερωμένους.

real.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment