Τίμιο Ξύλο και Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε ο Βύρωνας

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος, υποδέχθηκε τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων των Αποστόλου Θωμά, τμήμα της δεξιάς χειρός του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αγ. Παντελεήμονος, Αγ. Σεραφείμ του Σαρώφ, Αγ. Νικολάου, Αγ. Χαραλάμπους, Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου, Αγ. Στεφάνου Πρωτομάρτυρος, Αγ. Βαρβάρας, η κάρα του Αγ. Στεφάνου μάρτυρος εκ της Ι. Μονής Αγίου Θεοδοσίου Κοινοβιάρχου και των Αγ. Δέκα μαρτύρων της Κρήτης.Τα ιερά Σεβάσματα υποδέχθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από των Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αναστάσιο Τασόπουλο, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Καλλίνικο Νικολάου και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, την μεταφορά των Ιερών Σεβασμάτων έκανε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης μετά της συνοδείας αυτού, όπου παρέδωσαν τα Ιερά Σεβάσματα στον Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.Μετά από μικρή λιτανεία που έγινε με τα Ιερά Σεβάσματα εντός του κατάμεστου Ιερού Ναού από πλήθος πιστών, ακολούθησε δέηση από τον Σεβασμιώτατο και εν συνεχεία τελέστηκε λαμπρός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και ευλογία έως τις 25 Μαΐου. Καθημερινά στον Ιερό Ναό τελούνται Ιερές Ακολουθίες και ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα