Το Δ. Σ. του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» στον Αρχιεπίσκοπο

Ύστερα από αίτημα του κου Γεωργίου Βλατάκη Προέδρου του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» , πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κου Ιερωνύμου την Τρίτη 31-5-16.

Αφορμή στάθηκε η εκ μέρους του ΔΣ επίσημη πρόσκληση συμμετοχής του Μακαριωτάτου στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του συλλόγου ενόψει της επετείου των 150 ετών από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα τον προσεχή Νοέμβριο παρουσία και του εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην συνάντηση αυτή με πολύ ενδιαφέρον ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Γ. Βλατακη για τις εν γένει δραστηριότητες του συλλόγου , θαύμασε την μακρά και εποικοδομητική διαδρομή του, και έδωσε την ευλογία του για την πραγματοποίηση αυτών. Τους ανακοίνωσε δε ότι ο Καθεδρικός Ναός θα είναι έτοιμος τον Νοέμβριο , οπότε η ΠολυΑρχιερατική Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί εκεί.
Με πολύ ενδιαφέρον ο Μακαριώτατος παρέλαβε από τον πρόεδρο γραπτό αίτημα σχετικά με την προσεχή έκδοση των δίπτυχων της Εκκλησίας της Ελλάδος να είναι αφιερωμένα στην επέτειο των 150 ετών από την Αρκαδική εθελοθυσία . Ο Μακαριωτατος υποσχέθηκε ότι θα το περάσει από την Ι. Σύνοδο και θα ενημερώσει καταλλήλως τα μέλη του ΔΣ.

Τα μέλη του ΔΣ προσέφεραν στον Μακαριώτατο ένα καλάθι με κρητικά προϊόντα , ενώ ο Μακαριώτατος ευχαριστώντας τους ανακοίνωσε ότι αναμένει με χαρά την μετάβαση του στην νήσο Κρήτη ενόψει της Μεγάλης Συνόδου. Επιπλέον του προσφέρθηκε το πορσελάνινο πιάτο του συλλόγου με την Παναγία των Μυριοκεφάλων και τους Τέσσερις Μάρτυρες , ενώ εντυπωσιάστηκε θετικά για το λεύκωμα – ημερολόγιο του συλλόγου που είναι αφιερωμένο στο ιωβηλαίο των 150 ετών από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Η συνάντηση επισφραγίστηκε με την αναμνηστική φωτογραφία όπου από αριστερά διακρίνονται ,κα Ε. Σταμαθιουδακη, κα Κ. Ντάνου –Κλειδή,κος Μ. Κλειδης,Μακαριώτατος ,κος Γ. Βλατάκης, κος Β. Φραγκιαδακης, κα Ε. Τζιφακη.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin