Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στο Ά Ελληνορωσικό Τουριστικό Forum (ΦΩΤΟ)

Με τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, τις οποίες μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Ελλάδος, και με την παρουσία α) του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων κ. Νικ. Ξυδάκη και β) της κ. Έλενας Κουντουρά, Αναπλ. Υπουργού Τουρισμού, καθώς και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Τουρισμού και Ε.Ο.Τ., πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 με επιτυχία στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonisi το πρώτο στην Ελλάδα «ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ».

Στο εν λόγω Α’ Ελληνο-Ρωσικό Τουριστικό Φόρουμ συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ρωσικής Κυβερνήσεως και περί τους 150 επαγγελματίες, Έλληνες και Ρώσοι, Πράκτορες και Φορείς Τουρισμού των δύο χωρών. Στόχος του ήταν ο σχεδιασμός της στρατηγικής, της οργάνωσης και της περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος της Ρωσίας προς την Ελλάδα, με έμφαση την προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων, προορισμών και θεματικών μορφών τουρισμού, με πιο σημαντική από αυτές εκείνη του Προσκυνηματικού Τουρισμού.

Τις εργασίες του Α´ Ελληνο-Ρωσικού Φόρουμ παρακολούθησαν εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος μέχρι την λήξη του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, ο οποίος και εισηγήθηκε «περί του Προσκυνηματικού Τουρισμού στην Εκκλησία της Ελλάδος», και ο κ. Βασίλειος Τζέρπος, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
dt_12052016_2 dt_12052016_3 dt_12052016_5 dt_12052016_4

Εκ του Συνοδικού Γραφείου

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin