Το Ναύπλιο τίμησε την Γενοκτονία των Ποντίων (ΦΩΤΟ)

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
συνδιοργάνωσαν εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ.Γρωργίου στο Ναύπλιο τελέσθηκε Αρχιερατική δοξολογία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο.

Για τα γεγονότα και την ιστορία της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου μίλησε ο εκπαιδευτικός καθηγητής φιλόλογος κ, Μπούμπαρης Νικόλαος.

Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα του Καποδίστρια παρουσία αγήματος του στρατού και της φιλαρμονικής του Δήμου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην αίθουσα του κινηματογράφου Cine Nafplio με ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας Γιώργου Κυριακίδη και ποντιακούς χορούς απο το χορευτικό τμημα του Συλλόγου.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Ρούτουλας, η Πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, εκπόσωποι σωματείων, οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του νομού.

PONTIOI (4)

PONTIOI (11) PONTIOI (2)PONTIOI (14) PONTIOI (9) PONTIOI (15) PONTIOI (16) PONTIOI (12) PONTIOI (21) PONTIOI (1) PONTIOI (23) PONTIOI (22) PONTIOI (25)

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Διαβάστε ακόμα