Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Κολινδρό Πιερίας (ΦΩΤΟ)
10 Μαΐου 2016 Κοινοποιήστε

Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Κολινδρό Πιερίας (ΦΩΤΟ)

Με τις μέγιστες τιμές πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα στον Κολινδρό. Σύσσωμη η κοινωνία του Κολινδρού, της Πιερίας και όμορων περιοχών και με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο. Η λιτανευτική πομπή κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου ακολουθεί Δοξολογία, Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία.

O Τίμιος Σταυρός μετά Τιμίου Ξύλου έφτασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων σήμερα το μεσημέρι.
Τον Τίμιο Σταύρο υποδέχτηκε στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου εκκλησιαστική αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, συνοδευόμενο από τον πρωτοπρ. Ηλία Γκοτσίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγινίου.
Στην αίθουσα αεροδρόμιου τον Τίμιο Σταυρό προσκύνησαν ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος, αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αστυνομικοί και προσωπικό του αεροδρομίου. Στην συνέχεια σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή με την συνοδεία της Τροχαίας, η οποία κατέληξε στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, όπου οι μοναχές υποδέχτηκαν τον Τίμιο Σταυρό κατά την εκκλησιαστική τάξη.
Η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού έγινε στην πλατεία Σαμαρά του Κολινδρού το απόγευμα. Ο Τίμιος Σταυρός των Ιεροσολύμων θα παραμείνει προς προσκύνηση επί μια εβδομάδα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού.

kolindrosfire.blogspot.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment