Η εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ι. Μ. Ηλείας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (12984 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ι. Μ. Ηλείας (ΦΩΤΟ)

Την εορτή των πανσεβάσμιων και πανθαύμαστων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, των δύο αυτών σπουδαίων ανδρών που υπήρξαν πραγματικά οι στύλοι και οι ακρογωνιαίοι λίθοι, επάνω στους οποίους οικοδομήθηκε το Ιερό ίδρυμα της Εκκλησίας του Χριστού, των δύο Αγίων που άλλαξαν τον κόσμο και οι οποίοι υπήρξαν αιώνια παραδείγματα Ιεραποστολικού ζήλου, καθώς επίσης κορυφαία ηθικά αναστήματα και ψυχές ουρανομήκεις, εόρτασε με Ιεροπρέπεια το Δημοτικό Διαμέρισμα Χαριάς του Δήμου Πύργου Ηλείας και οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν ως κέντρο τον φερώνυμο Ιερό Ναό τους.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών υπό Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Ωλένης και της Αρχιερατικής Περιφερείας Πύργου, προεξάρχοντος του εκ Χαριάς καταγομένου Αιδεσιμολογιοτάτου π. Κωνσταντίνου Κοτσώνη, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πύργου.
Μετά το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των εορταζομένων Αγίων στο Δημοτικό Διαμέρισμα.
Την κυρία ημέρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ πλαισιουμένου από τον οικείο εφημέριο Αιδεσιμότατο π. Αυγερινό Τσουκαλά και άλλους Ιερείς της περιοχής.
Κατά τις εορταστικές αυτές Ιερές εκδηλώσεις παρέστησαν Χριστιανοί του εν λόγω Δημοτικού Διαμερίσματος, καθώς επίσης και από άλλα όμορα Δ.Δ. για να συνεορτάσουν και να συμπανηγυρίσουν την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου των μεγάλων αυτών Ιερών μορφών της Αγίας Εκκλησίας μας, αποτιόντας έτσι για μία ακόμη φορά τον οφειλόμενο φόρο  τιμής και  ευγνωμοσύνης για την ανυπολόγιστα μεγάλη συμβολή τους, στο έργο της διαδόσεως της Χριστιανικής πίστεως και της εδραιώσεως της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.
Εκ του Ιερού Ναού
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment