Διαχωρισμό των σχέσεων εκκλησίας-κράτους ζητά η ΔΗΜΑΡ

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πόσο αναγκαίος είναι ο διαχωρισμός των σχέσεων εκκλησίας και κράτους, τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν προχωρά ούτε στο πεδίο βασικών αλλαγών που δεν έχουν καμία σχέση με τα μνημόνια και είναι διαχρονικές θέσεις της αριστεράς. Ένα τέτοιο θέμα είναι η δίκαιη φορολόγηση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και η επανατοποθέτηση των σχέσεων εκκλησίας και κράτους με τον αναγκαίο διαχωρισμό τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους με τις ρυθμίσεις τις οποίες συνεπάγεται πρέπει να έρθει επιτέλους από τον αρμόδιο Υπουργό στην Βουλή και να ψηφιστεί χωρίς να αποδειχθεί για άλλη μία φορά ότι ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του εθνικολαϊκιστή εταίρου του, κ. Καμμένου».

Σημειώνεται πως, σε χθεσινή της ανακοίνωση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέφραζε την έκπληξή της αναφορικά με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, ο οποίος «αναφέρεται σε δηλώσεις του απαξιωτικά και προσβλητικά για το μάθημα των Θρησκευτικών, χαρακτηρίζοντάς το κατηχητικό ή ομολογιακό» και τόνισε ότι «το ισχύον πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει γνωσιολογικό, πολιτιστικό και θρησκειολογικό χαρακτήρα και όχι κατηχητικό ή ομολογιακό».

newsbeast.gr

Διαβάστε ακόμα