Η εορτή της Αγίας Μαρίνης στο Κάστρο Κυλλήνης (ΦΩΤΟ)
Άρχων (16312 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Η εορτή της Αγίας Μαρίνης στο Κάστρο Κυλλήνης (ΦΩΤΟ)

H Ιερή Μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης, η οποία ευρίσκεται στο πάνθεον των Ηρώων και Μαρτύρων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεώς μας, εμπλουτίζοντας έτσι το Αγιολόγιο-Μαρτυρολόγιο της Αγίας Εκκλησίας μας, εορτάστηκε με την δέουσα ιεροπρέπεια στο Κάστρο της Κυλλήνης και συγκεκριμένα στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο αυτής, το οποίο ευρίσκεται σε πανοραμική θέα αγναντεύοντας το πέλαγος του Ιονίου και τα σμαραγδένια γειτονικά νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, ενώ αντικριστά ευρίσκεται και το ιστορικό Φράγκικο Κάστρο του Χλεμούτσι.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασιών, υπό του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Στρουσίου π. Σπυρίδωνος Λάττα, του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου π. Νικολάου Κατσηδήμα, καθώς επίσης και του οικείου εφημερίου π. Παναγιώτου Τρυφωνοπούλου. Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος της εορταζομένης Αγία Μαρίνας στους δρόμους του Δημοτικού Διαμερίσματος προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων.
Μετά το πέρας της λιτανείας ακολούθησαν στην κεντρική πλατεία παραδοσιακοί χοροί από την τοπική χορευτική ομάδα, υπό την διεύθυνση της δασκάλας χορού κ. Γεωργίας Λάττα.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασιών, υπό του οικείου εφημερίου π. Παναγιώτου Τρυφωνοπούλου.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι κατά το διήμερο των εορταστικών αυτών εκδηλώσεων, πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο προκειμένου να απευθύνουν την προσευχή τους, να εναποθέσουν την ελπίδα τους στην εορταζομένη Αγία Μαρίνα και να αναζωογονήσουν την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη τους, τιμώντας έτσι για μία ακόμη φορά την Ιερή Μνήμη Αυτής.
Εκ του Ι. Ναού
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment