Θεμέλιος Λίθος του 1oυ Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδελφείας (ΦΩΤΟ)
Άρχων (242 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Θεμέλιος Λίθος του 1oυ Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδελφείας (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος κ. Άρη Βασιλόπουλου, μελών του Δ.Σ του Δήμου, αλλά και της εγγονής του πρώτου δωρητού του σχολείου κ. Αγησιλάου Σπαθάρη κ. Αικατερίνης Σπαθάρη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 το πρωί η τελετή θεμελίωσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας «Σπαθάρη», από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Η ιστορία του Σχολείου ξεκινά το έτος 1927 και οφείλει την ανέγερσή του στον Κωνσταντινοπολίτη κ. Αγησίλαο Σπαθάρη, ο οποίος δώρισε οικόπεδο ιδιοκτησίας του και χρηματοδότησε τις πρώτες πρόχειρες εγκαταστάσεις του σχολείου. Τη δωρεά την αφιέρωσε στη μνήμη της εκλιπούσης συζύγου του και το σχολείο ονομάστηκε  σε «Σχολή Νέας Φιλαδέλφειας Αικατερίνης Αγησιλάου Σπαθάρη». Ύστερα από την πρόσφατη κατεδάφιση του παλαιού σχολείου, η θεμελίωσή του αποτελεί πλέον ένα ιστορικό γεγονός για την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας και αναμένεται να παραδοθεί το 2017.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την θεμελίωση του νέου αυτού σχολείου, ευχήθηκε η νέα αυτή «Κιβωτός Εκπαίδευσης» να αποτελέσει στο μέλλον έναν άξιο, ιερό και φιλόξενο διδακτικό χώρο που θα χαρίσει γνώση, αλλά και πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα εκατοντάδων μαθητών.

Ι. Ν. Νέας Ιωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment