Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Γεράσιμου στη Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Άρχων (17679 Άρθρα)
Κοινοποιήστε

Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Γεράσιμου στη Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Του Αντώνη Καγγελάρη

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα 16 Αυγούστου 2016 η Ιερά Πανήγυρις επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Γερασίμου, του νέου Ασκητού και θαυματουργού στην ομώνυμη ιερά μονή στα Ομαλά Κεφαλονιάς.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος και Κεφαλλήν, ενώ στην θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο Σεβασμιώτατος και Πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλέοπας (το γένος Μομφεράτου) και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβ. Άγιος Νικαίας ο οποίος μίλησε για την Αγία βιώτη του Προστάτη, έφορου και πολιούχου της Μονής, της νήσου και απάντων των Κεφαλλήνων, Αγίου Γερασίμου την απλότητα αλλά και την ταπεινοφροσύνη που διακατείχε το πρόσωπο του.

Μετά το πέρα της θείας λειτουργία ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου πέριξ της μονής και μέχρι και τον πλάτανο που ο ίδιος εφύτευσε. Στη συνέχεια επανατοποθετήθηκε στο σκήνος στη μεγάλη εκκλησία.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ την Αξιωματική Αντιπολίτευση ο βουλευτής της Β΄Αθηνών κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος. Το παρών στη μεγάλη εορτή έδωσαν ο Περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Πανγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ. Νομάρχης κ. Διονύσης Λευκαδίτης, Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι κομμάτων, ομογενειακών Συλλόγων, τα Σώματα Ασφαλείας, το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, η Φιλαρμονική Σχολή Πάλικής, ο Σύλλογος Βάλσαμος και Μέρμηγκας κ.α.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή εορτή μεταδόθηκε απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και τον Ionian Channel.

e- kefalonia.net

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment